Houten spielatten

Wij zijn Groothandel in houten o.a. spielatten en spieramen. Ontdek ons uitgebreide assortiment aan houten spielatten en vraag een prijslijst aan. Ook hét adres voor professionele inlijstingen door onze ervaren lijstenmakers.

 

Waar gebruik je spielatten voor?

Houten spielatten gebruiken we voor spieramen. Spieramen gebruiken we om canvas op te spannen. Zowel amateurs als professionele kunstenaars maken de mooiste schilderijen op canvas en printbedrijven drukken mooie foto’s af op canvas en dat canvas spannen we dan op een spieraam op zodat het werk mooi opgehangen kan worden. Ook heb je de mogelijkheid om het opgespannen canvas nog te voorzien van een lijst waardoor het canvas wellicht nog meer uitstraling krijgt.

 

Waar worden spielatten van gemaakt?

Alle spielatten die geleverd worden door StarFrame worden gemaakt van eerste klas naaldhout, dat met zorg geselecteerd wordt. Het naaldhout is 100% PEFC gecertificeerd (Certificaatnummer: CU-PEFC-807830).

 

PEFC is een internationale organisatie. De letters van de naam staan voor „Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes“. Het PEFC-progamma is een mondiaal systeem en voorziet in een vrijwillig, onafhankelijk internationaal bos en hout certificeringsysteem. Dit systeem is gebaseerd op onderlinge erkenning van nationale of regionale boscertificeringsystemen. Daarmee biedt het consumenten en dus uw klanten de zekerheid van duurzame en legale herkomst en productie van hout door onafhankelijke toetsing van het systeem door derden. Sinds 2006 beschouwt de Europese Commissie FSC (Forest Stewardship Council) en PEFC als even geschikt voor certificering van duurzaam bosbeheer.

 

Op basis van de opbouw van de spielat wordt onderscheid gemaakt in drie hoofdgroepen:

 

– Massief hout.

– Gevingerlast hout.

– Gevingerlast/gelamineerd hout.

 

Massief hout

Het hout wordt allereerst kunstmatig gedroogd in computergestuurdedroogkamers.  Met zorg wordt het vocht onttrokken tot het in evenwicht ligt met de relatieve luchtvochtgehalte in de gemiddelde omgeving van een verwarmd gebouw. Het hout is een natuurproduct dat reageert op wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid, waardoor het krom- en scheluw kan trekken. Door na het drogen, het hout, handmatig op kwaliteit te beoordelen en te sorteren, wordt dit tot een minimum beperkt. Dit uitgangsmateriaal wordt massief hout genoemd.

 

Gevingerlast hout

Door moderne productie technieken te combineren met zorgvuldige selectie van het hout kan dit nadeel van krom- en scheluw trekken, gereduceerd worden.

Bij dit procedé worden de ontoelaatbare gebreken uit, het handmatig gesorteerde hout gezaagd. Wat er overblijft, is mooi recht hout, dat nagenoeg vrij is van interne spanningen. Het hout wordt d.m.v. een automatische vingerlasstraat tot lange lengtes gevingerlast. Dit uitgangsmateriaal wordt gevingerlast hout genoemd.

 

Gelamineerd hout

Door nog een stap verder te gaan kan de nijging van krom- en scheluw trekken tot een absoluut minimum gereduceerd worden. Bij dit procedé wordt het gevingerlast hout op elkaar gelijmd, lamineren, waardoor het hout uit verschillende lagen bestaat. Hierdoor ontstaat een stabiel uitgangsmateriaal. Dit uitgangsmateriaal wordt gelamineerd hout genoemd.

 

Lijmverbinding

De lijmen die voor het vingerlassen en lamineren gebruikt worden bevat geen formaldehyde. Tevens bevatten de lijmen geen bestanddelen en stoffen die de gezondheid schaden in uitgeharde toestand.

 

Ons uitgebreide assortiment:

– Classic45

– Classic65

– Classic25-65

– Museum45

– SI-Frame25-65

– SI-Frame45-65

 

Advies tussen/kruislatten:

Classic45

– Als er 1 maat boven de 75 cm is dan een tussenlat.

– Als er 2 maten boven de 75 cm zijn dan een kruis (dus 2 kruislatten).

 

Classic65

– Als er 1 maat boven de 100 cm is dan een tussenlat.

– Als er 2 maten boven de 100 cm zijn dan een kruis (dus 2 kruislatten).

 

Voor meer informatie over prijzen, maten, etc, verwijzen wij u graag door naar onze prijslijst (deze kunt u aanvragen via de website).

Prijslijst aanvragen
StarFrame 2018
Maatwerk website door Antum